sebamed staat voor verantwoorde reiniging en huidverzorging van top tot teen. Het is speciaal afgestemd op de behoeften van de gevoelige en problematische huid. sebamed vermijdt alle ingrediënten waarvan bekend is dat ze allergieën en irritaties veroorzaken.

Producten en diensten die door de ECARF Foundation (European Center for Allergy Research Foundation) zijn gecertificeerd, zijn volledig afgestemd op de behoeften van mensen met allergieën. Een onafhankelijk adviespanel van 15 internationale vooraanstaande wetenschappers en technische experts heeft criteria ontwikkeld die van toepassing zijn op 23 verschillende productgroepen, zoals crèmes, stofzuigers en hotels. Zij omvatten drempelwaarden en uitsluitingscriteria die een allergische reactie zeer onwaarschijnlijk maken. De criteria worden regelmatig bijgewerkt aan de meest recente wetenschappelijke bevindingen. Een product krijgt het zegel als door middel van audits of onderzoeken kan worden aangetoond dat aan de criteria is voldaan.

Alle producten van Sebapharma die gecertificeerd zijn met het ECARF keurmerk zijn dus geschikt voor mensen met huidallergieën en huidintoleranties.