FAQ

We ontvangen regelmatig vragen over sebamed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Alle huidtypes hebben baat bij sebamed! Van een vette, droge, gemengd huidtype tot een gevoelige, normale en problematische huid. Elk product is aangepast aan specifieke huidverzorgingsbehoeften en met behulp van de huidneutrale pH 5,5 formules houdt sebamed je huid gezond door de natuurlijke beschermlaag van de huid in balans te houden.

Wanneer zeep met water wordt gecombineerd, vormt het een alkalische oplossing met een pH-waarde tussen 8 en 12. De pH-waarde van 7 is het neutrale punt van de pH schaal van 0 (zuur) tot 14 (alkalisch), maar het huidoppervlak is van nature zuur en heeft een pH van 5,5. Wanneer de huid dus met een alkalische zeep wordt gewassen, wordt de zuurmantel van de huid aangetast. De zuurmantel regenereert zich wel binnen een paar uur, maar in de tussentijd wordt de natuurlijke verdediging van de huid tegen ziekteverwekkers, irriterende stoffen en uitdroging verminderd. De kans op huidproblemen wordt ook groter, omdat zeep de huid doet opzwellen. In eerste instantie zal uw huid dan zacht en glad aanvoelen, maar het opzwellen zal het binnendringen van schadelijke milieu-invloeden bevorderen en ervoor zorgen dat de huid meer vocht verliest. Zeep in hard water reageert met kalk en vermindert hierdoor de doeltreffendheid van de zeep en is er meer zeep nodig om de huid goed te reinigen. De grote hoeveelheid alkalische oplossing wordt dan zeer onvriendelijk voor de huid. Zeepvrije reinigers met een pH-waarde van 5,5 doen de huid niet opzwellen en behouden haar natuurlijke zuurmantel. Ze zijn dus veel beter geschikt voor de gevoelige huid dan zeep.

Wij geven nooit medisch huidgerelateerd advies, aangezien wij geen artsen zijn. Als u extreme allergieën heeft, dient u in overleg te gaan met een dermatoloog of arts. We kunnen  niet met zekerheid zeggen hoe mensen op onze producten zullen reageren, hoewel de kans op een negatieve allergische reactie zeer klein is. Bij problemen met een extreem allergische huid of als je bijwerkingen hebt met huidverzorgingsproducten raden we aan om onze producten op de volgende manier te proberen: breng gedurende vijf opeenvolgende dagen een kleine hoeveelheid aan op de binnenzijde van de elleboog en observeer zorgvuldig gedurende een week de elleboog. Als er geen reactie optreedt, zijn problemen bij regelmatig gebruik zeer onwaarschijnlijk. Met deze methode kunt u ook twee producten tegelijk testen (één op elke arm)

Het laboratorium Sebapharma is er in geslaagd om geurstoffen te selecteren die de producten plezierig maken in gebruik èn daarnaast zo mild zijn dat die de minste aanleiding geven op een mogelijke huidreactie. De producten hebben een fijne geur en zijn zeer geschikt voor de overgevoelige huid.

De producten van sebamed worden nooit op dieren getest. Dierproeven voor cosmetica zijn trouwens in Europa verboden sinds 2005. België speelde daarin een voortrekkersrol. De werkzaamheid van cosmetica wordt getest op menselijke vrijwilligers.

sebamed producten zijn gericht op het mild reinigen en verzorgen. De ingrediënten zijn met zorg uitgekozen om zo huidirritatie en overgevoeligheid te voorkomen. Speciaal voor de huid met psoriasis en eczeem is er de sebamed Repair Lotion met 10% Urea, voor verlichting van acute jeuk en verzachting bij droge en schilferige huid.

sebamed is geschikt voor de dagelijkse verzorging van de huid. sebamed producten zijn gericht op het mild reinigen en verzorgen. De ingrediënten zijn met zorg uitgekozen om zo huidirritatie en overgevoeligheid te voorkomen. Speciaal voor de huid met psoriasis en eczeem is er de sebamed Repair Lotion met 10% Urea, voor verlichting van acute jeuk en verzachting bij droge en schilferige huid.

Door een reinigingsproduct zonder zeep te gebruiken met een pH waarde van 5,5 houd je de conditie van je huid op peil. De producten van sebamed voldoen aan deze voorwaarden. Ze versterken daardoor de weerstand van de huid, waardoor de kans op irritatie, infectie en allergie vermindert.

Voor de reiniging van de (gevoelige) gezichtshuid kun je gebruik maken van sebamed Zeepvrije Wasemulsie of sebamed Zeepvrij Wastablet.

sebamed Zeepvrij Wastablet reinigt effectief bij acné, meeëters en puistjes. Vitamine E verzacht de huid.