Onze bijna 2 vierkante meter huid is een microkosmos van miljoenen kleine organismen. Talrijke bacteriën, schimmels en andere micro-organismen beginnen onmiddellijk na de geboorte de verschillende huid habitats van kop tot teen te koloniseren. Het laatste onderzoek toont aan hoe belangrijk deze organismen zijn voor onze gezondheid en we beginnen net het gecompliceerde ecologische evenwicht tussen het milieu, deze organismen en ons te begrijpen.

Alle organismen op onze huid worden beschreven als het huidmicrobioom: een eco microbieel systeem. De individuele micro-organismen tasten ons lichaam aan zoals ons lichaam dat ook doet met de micro-organismen. Er is een interactie tussen hen onderling. Een gezonde huid houdt het evenwicht in stand. De meeste zijn onschadelijke micro-organismen die de verspreiding van potentieel gevaarlijke micro-organismen afremmen. Ze helpen zelfs ons immuunsysteem zich effectief te verdedigen tegen ziekteverwekkers.

Huidreiniging en -verzorging beïnvloeden het microbiële evenwicht. Het is al meer dan 50 jaar bekend dat de licht zure pH-waarde van de natuurlijke beschermlaag van de huid een gezond ecologisch evenwicht op de huid bevordert. Dit gezonde evenwicht kan worden ondersteund door het gebruik van huidreinigings- en verzorgingsproducten met een pH-waarde van 5,5. Dit is vooral belangrijk wanneer het evenwicht in gevaar wordt gebracht door interne en externe factoren. sebamed is ideaal voor de gevoelige huid omdat de producten de natuurlijke beschermlaag van de huid ondersteunen met een pH-waarde van 5,5. Hierdoor blijft het microbiële evenwicht van de huid behouden en wordt de barrièrefunctie van de huid beschermd tegen uitdroging en schadelijke milieu-invloeden.

Al meer dan 50 jaar onderzoekt het laboratorium Sebapharma hoe de huidreiniging en -verzorging met een pH van 5,5 de huidmicrobiomen beïnvloeden. Van het remmen van de acne-bacterie tot het bestrijden van de Staphylococcus aureus-bacterie die problematisch is voor patiënten met atopisch eczeem. Het concept van pH 5.5 zure huidreiniging en -verzorging is niet alleen wetenschappelijk bewezen, het is wereldwijd al vele malen aangetoond dat het een praktisch voordeel heeft voor mensen met een gevoelige en problematische huid.